Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”

VINERI-SÂMBĂTĂ, 12-13 mai 2017

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU PENTRU LICEENI

„JOS PĂLĂRIA” – Ediţia XX

Locul desfăşurării: Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti (Bulevardul Pache Protopopescu 62).

Iniţiat şi coordonat de directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, „Jos Pălăria” aduce anul acesta în concurs 9 trupe de liceeni din ţară (Arad, Cluj Napoca, Timişoara, Botoşani, Panciu, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu şi Piteşti), 12 trupe din liceele bucureştene şi 10 participanţi la Secţiunea Monolog. Vor intra în competiţia pentru premii 22 de spectacole cu adaptări după texte clasice şi moderne, unele scrise şi regizate chiar de elevi.

Spectacolele se vor desfăşura, în zilele de vineri şi sâmbătă, în Sala de festivităţi a Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bucureşti, în intervalul orar 10.00-18.30, cu intrare liberă pentru toţi adolescenţii.

Din juriul acestei ediţii fac parte poeta şi criticul de teatru şi film Gabriela Hurezean (preşedinte), conf.univ.dr. Diana Mihăiță şi actriţa Dorina Chiriac. Coordonator: Felicia Chirvăşoiu

 

Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria” este evenimentul care marchează sărbătorirea a 20 de ani de ZIUA ADOLESCENŢILOR, în a doua duminică a lunii mai, aşa cum prevede o Lege aprobată de către Parlamentul României în 1997.

În cele 19 ediţii de până acum ale festivalului de teatru, au urcat pe scenă peste 4000 de adolescenţi (din care câţiva au ajuns mari actori şi regizori), iar premiile au fost decernate, de-a lungul anilor, de Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, Emilia Popescu, Mihai Bendeac, Andi Vasluianu etc.

A XX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria” este organizată, ca şi ediţiile precedente, de Clubul UNESCO-Adolescenţii, organizaţie non-politică, non-guvernamentală şi non-profit, al cărei fondator este marele actor George Mihăiţă.

Premiile „Jos Pălăria” vor fi acordate duminică, 14 mai 2017, de Ziua Adolescentului, ora 12.00, Sala „Radu Beligan” a Teatrului de Comedie (str. Sf. Dumitru, nr.2), în cadrul Galei „Salut, Adolescenţă!” 

.